(0 item) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Zegelringen

In onze winkel vindt u een zeer uitgebreide collectie zegelringen in alle maten, soorten en kleuren zegelstenen. Alle zegelringen worden speciaal voor u op iedere gewenste steen maat en grootte met de hand in Nederland gemaakt en Duitsland gegraveerd. In de ring wordt meestal het familiewapen gegraveerd, maar ook een logo of initialen zijn mogelijk. U moet zeker bij ons langskomen om onze hele collectie in het echt te aanschouwen.

Historisch gezien ligt de basis van een zegelring in de heraldiek. Dit betekent oorspronkelijk “vertegenwoordiger van het leger”. In het begin waren het eenvoudige schilden waarmee de verschillende stammen zich konden onderscheiden. In de 12e eeuw was het wapenschild in opkomst. Ridders en vorsten markeerden hun wapenuitrusting met figuren en symbolen. Vermoedelijk om beter herkend te worden tijdens de strijd, omdat een donker geklede ridder met gesloten helm en harnas moeilijk te herkennen was.

In de middeleeuwen werden de wapens/zegels gebruikt om documenten af te sluiten met een lakzegel. Ook dit was een persoonlijk teken van de briefschrijver, zoals een familiewapen of monogram. Doordat een gravure verdiept wordt gegraveerd is het mogelijk om een stempel te plaatsen in een lak, daardoor blijft er een afdruk met reliëf achter.

De zegelring is voor veel mensen nú weer helemaal in fashion, maar is voor ons áltijd een gigantisch populair juweel geweest. Dit heeft eigenlijk maar één hele belangrijke reden, emotie. Hoe geweldig is het om iets unieks te dragen, wat speciaal voor jou met de hand wordt gemaakt in ons atelier, vanaf de eerste goudkorrel. Niet uit een laatje, niets standaard. Jouw geschiedenis, identiteit, toekomst en stijl allemaal in één sieraad gestopt.

Wilt u meer weten of heeft u advies nodig bel ons op +31(0) 20 623 6572
zegelringen Herman Lyppens